Korea og Taiwan møder den danske designbranche

Fire førende virksomheder fra Taiwan og Korea afsøger mulighederne indenfor dansk design, når Dansk Design Center er vært for arrangementet 'Danish Design and Business Days'.

Den 11.-13. juni er Dansk Design Center vært for arrangementet Danish Design and Business Days, hvor internationale delegationer bliver introduceret til den danske designbranche, designere og designvirksomheder.

I tæt samarbejde med Eksportrådet og danske ambassader har Dansk Design Center inviteret fire delegationer med interesseret i at samarbejde med danske designere eller åbne designkontorer i Danmark.

De fire delegationer er:

  • Taipei City bystyre, under ledelse af viceborgmester Mr. Chin-Oh Chang
  • FnC Kolon, en af Sydkoreas største modevirksomheder, under ledelse af Senior Vice President Ms Kyung Ae Han
  • Kolon Glotech, en af Sydkoreas førende tekstilproducenter og trykkerier, under ledelse af Mr. Sang Hee Lee, direktør for New Business Development Division
  • Samsung Electronics, under ledelse af Vice President for Euro Design Center Mr. Felix Heck.

Et omvendt eksportfremstød

Danish Design and Business Days er et af initiativerne i den danske regerings vækstplan for kreative industrier. Som nationalt designcenter er DDC ansvarlig for dette initiativ.

“Programmerne for de tre dage er en kombination af inspirationsbesøg og business-to-business-møder. Alle delegationerne har specifikke ønsker og begrundelser for at deltage, og vi forventer at gæsterne ikke blot møder designere og designvirksomheder, men også indleder nye samarbejder. Det er et forretningsmøde, ikke en studietur. Danish Design and Business Days er en slags “omvendt eksportfremstød”: I stedet for at samle en gruppe danske designere og arrangere udstilling og rejser til Taiwan eller Sydkorea, bringer vi i stedet potentielle kunder til Danmark”, forklarer Christina Melander, der er senior projektleder hos DDC.

Gæsterne til Danish Design and Business Days har hver deres interesser, og de fire delegationer har fået udarbejdet individuelle programmer. På programmet er også møder med Design Denmark, Designrådet, Dansk Design Center, Dansk Fashion Institute, Launch Nordic og Kunstakademiets Designskole at få en bedre forståelse af dansk designtankegang og hele design-økosystemet i Danmark.

“Det er første gang, vi afholder Danish Design and Business Days, og vores forventninger er høje. Vi håber virkelig, at det vil blive et årligt tilbagevendende arrangement, med endnu flere delegationer næste gang “, siger Christina Melander.