Fuldt hus til premieren på design a.m.

Hver en plads var optaget fredag morgen, da den New York baserede designantropolog Scott Brown var inviteret til at indlede DDCs nye serie morgenmøder design a.m.

  • design a.m.
  • IMG_1680_800
  • IMG_1685_800
  • IMG_1730_besk_800
  • IMG_1674_besk_800
  • IMG_1716_800
  • IMG_1732_800
  • IMG_1654_800
  • IMG_1725_besk_800

Der var herligt tætpakket, da mere end 100 mennesker samledes til lanceringen af design a.m. fredag morgen den 6. februar i Dansk Design Center under overskriften Designing for Policy.

Designantropolog Scott Brown fra Parsons DESIS Lab på The New School, New York City præsenterede sin forskning og sine undersøgelser af, hvordan komplekse sociale og politiske udfordringer kan oversættes til designopgaver.

Hans forskning rummer blandt andet et studie af, hvilke barrierer designere mødte i samarbejdet med New York City Department of Housing Preservation and Development. Studiet giver indblik i designerens rolle i samarbejdet med offentlige partnere, og hvordan design bliver en politisk handling, der kan være ganske udfordrende for systemet og de eksisterende magtstrukturer.

Efterfølgende diskuterede Scott Brown med publikum og et panel bestående af Kit Lykketoft fra Mindlab, Rosan Bosch fra Rosan Bosch Studio og med DDCs direktør Christian Bason som moderator, hvordan designere kan navigere og lykkes med at skabe varige forandringer i den offentlige sektor; trods politiske, bureaukratiske og erkendelsesmæssige barrierer.

Det kræver både mod og lederskab at skabe forandring var et af budskaberne, og at der er behov for nye platforme og mødesteder, hvor man kan udveksle sin forskelligartede viden.

Fire korte interviews med Scott Brown og paneldeltagerne vil blive bragt senere på ddc.dk.

Vi vil løbende annoncere kommende design a.m. her på sitet og i vores nyhedsbrev.