Kreative problemknusere kan designe fremtidens velfærd

Nordic Independent Living Challenge udfordrer designere og andre innovative kræfter til at skabe løsninger for fremtidens velfærd og ældrepleje. Konkurrencen er nu åben for tilmeldinger.

Befolkningen i de nordiske lande bliver ældre. Andelen af ældre vil stige fra de nuværende 25 % af den voksne befolkning til 45 % i år 2050. Der bliver derfor et stadigt større behov for velfærdsløsninger, der kan sikre livskvalitet og uafhængighed for ældre og borgere med handicap.

De fem nordiske hovedstæder er gået sammen om at skabe et fælles nordisk marked for velfærdsløsninger. Derfor gennemfører de sammen med Nordisk Innovation en konkurrence med det formål at stimulere udviklingen af nye løsninger til ældre- og handicappede. Konkurrencen henvender sig til virksomheder, iværksættere og studerende.

Konkurrencen vil byde på muligheder for forretningsudvikling, finansiel støtte, adgang til netværk og testfaciliteter i de fem nordiske hovedstæder – og en førstepræmie på en million norske kroner.

Bemærk: Ny deadline er 18. marts 2015.

Læs mere: The Nordic Independent Living Challenge, Væksthus Hovedstaden - Nordic Innovation