DAC og DDC sætter fokus på krydsfeltet mellem design og arkitektur

Dansk Arkitektur Center og Dansk Design Center introducerer en fælles række faglige morgen- og eftermiddagsmøder, der sætter aktuelle temaer indenfor design-, byggeri og byudvikling til debat. Design&Architecture a.m./p.m. får premiere den 19. maj med fokus på adfærdsdesign i byen.

Dansk Arkitektur Center (DAC) og Dansk Design Center (DDC) er blevet bofæller i Fæstningens Materialgård og indleder et samarbejde om at fremme den tværfaglige dialog mellem arkitekter og designere.

Frem til nytår afholdes i alt tre morgen- og tre eftermiddagsmøder under titlen Design&Architecture a.m./ p.m. rettet mod professionelle, der arbejder med byggeri, byudvikling, arkitektur og design.

D&Aren_forl_kun-txt_smal

 

Ved at sætte spot på væsentlige, aktuelle temaer udforsker vi, hvordan der bliver skabt vækst og udvikling i de kreative og tekniske erhverv indenfor byggeri og design. Sammen med danske og internationale oplægsholdere vil vi diskutere emner, hvor et stærkt samspil mellem arkitekter og designere er påkrævet, og hvor de to fag kan både udfordre og inspirere hinanden – og måske indlede nye samarbejder.

Kom og tag del i diskussionen, bliv fagligt inspireret og få udvidet dit netværk. Følg løbende med på dac.dk og ddc.dk. og i vores nyhedsbreve.

Arkitektur og design er nært beslægtede discipliner, som har mindst lige så mange ligheder som de har forskelligheder.
Med vores nye bofællesskab i Fæstningens Materialgård er det oplagt, at DAC og DDC nu sammen udforsker, hvor vores respektive fagområder er på vej hen, og hvordan vi bedst udfordrer og beriger hinanden. Sammen kan vi bidrage endnu stærkere til vækst og velfærd for Danmark.

Frem mod indvielsen af Bryghusprojektet i 2018 og etableringen af en innovations- og erhvervshub i det nye byggeri udvikler DAC og DDC et fagligt pilotsamarbejde om design, arkitektur- og byudvikling sammen med de andre organisationer i Fæstningens Materialgård.

Big data, bæredygtige processer og velfærdsteknologi er nogle af de temaer, som vi sætter på dagsordenen med ’Design & Architecture a.m./p.m.’, fordi arkitekter og designere kommer til at spille en central rolle, når vi skal skabe intelligente løsninger til vores byer, byggerier og vores velfærdssamfund.
Hvis samspillet mellem arkitekter og designere derudover kan være med til at sætte mennesket i centrum, kan vi skabe nogle unikke løsninger.

Alle arrangementer bliver afholdt i Fæstningens Materialgård, Frederiksholms Kanal 30, 1220 København K.

Første arrangement 19.maj

19. maj kl. 15.30-17.00
Design & Architecture pm: Et kærligt skub?

SLA_novo_nordisk_web_smallEr mennesker forudsigeligt irrationelle, og kan man designe adfærd? Hvordan designer man i så fald en verden, hvor mennesker tager ’de rigtige valg’, og vi derved får bedre byer og et sundere samfund?

Med dette gåhjemmøde dykker vi ned i begrebet nudging og ser på, hvordan man får folk til at vælge cyklen frem for bilen, bruge skraldespanden i det offentlige rum frem for gaden og sænke hastigheden på vejene.

Talere: Mikkel Holm Sørensen fra kl. 7. og Rasmus Astrup fra SLA

Moderator: Programdirektør Rasmus Rune Nielsen, Dansk Arkitektur Center

Tilmelding: Det er gratis at deltage, læs mere og tilmeld dig her.

Program

23. juni kl. 8.30-10.00
Design & Architecture am: Fremtidens fabrik

24. august kl. 15.30-17.00
Design & Architecture pm: Fra Big Data til intelligente løsninger?

22. september kl. 8.30-10.00
Design & Architecture am: Fra hospital til hospitality?

20. oktober kl. 15.30-17.00
Design & Architecture pm: Bæredygtige processer

17. november kl. 8.30-10.00
Design & Architecture am: Vokseværk