Et kærligt skub

Hvor ‘forudsigeligt irrationelle’ er mennesker? Og er det muligt at designe adfærd? DDC og DAC lancerede debatserien Design & Architecture p.m. med spørgsmålet: Hvordan designer vi en verden, hvor menneskers valg er med til at skabe bedre byer og et sundere samfund?

 • Alt for meget design er rettet mod vores kulturelle og rationelle opførsel 'jakkesættet', men det ville være mere effektivt at tale til vores instinkter 'aben', siger Mikkel Holm Sørensen fra /Kl.7.
  Alt for meget design er rettet mod vores kulturelle og rationelle opførsel 'jakkesættet', men det ville være mere effektivt at tale til vores instinkter 'aben', siger Mikkel Holm Sørensen fra /Kl.7.
 • IMG_1787_web
 • Rasmus Rune Nielsen, Programdirektør, Dansk Arkitektur Center
  Rasmus Rune Nielsen, Programdirektør, Dansk Arkitektur Center
 • Christian Bason, CEO, Dansk Design Center
  Christian Bason, CEO, Dansk Design Center
 • IMG_1782_web
 • Rasmus Astrup, Partner i SLA
  Rasmus Astrup, Partner i SLA
 • IMG_1819_web
 • IMG_1823_web2
 • IMG_1784_org_web
 • IMG_1826_web

Når man taler om adfærdsdesign, handler det ofte om at give incitamenter og gøre det nemt for folk at træffe bestemte valg. Men det kan også være et spørgsmål om at overraske mennesker med sanselige oplevelser, som indirekte får dem til at se, opleve og handle anderledes i byens rum. For eksempel ved at tage en pause eller være mere sociale.

Mikkel Holm Sørensen fra /Kl.7 og Rasmus Astrup fra tegnestuen SLA kom med interessante perspektiver på diskussionen om, hvordan vi påvirker menneskers adfærd gennem design til det første arrangement i serien Design & Architecture p.m. den 19. maj.

Se nogle af deres pointer, som blev samlet op på Twitter i løbet af eftermiddagens debat.