Dansk Design Center til Design Leadership Conference i Boston

I slutningen af september afholder den internationale organisation Design Management Institute deres fyrretyvende årlige konference med fokus på designlederskab. Allerede nu har mere end 150 udviklingschefer, designledere, forskere i design management fra private virksomheder som Coco Cola, AT&A, Toyota, Samsung, GE Healthcare, 3M og større designbureauer som Frog Design, Gravity Tank, Ziba Design og Philips Design meldt deres ankomst.

DMI 40th Design Leadership Conference

 

Dette års Design Leadership Conference sætter fokus på emner som ‘design i teknologi’, ‘innovatørernes dilemmaer’, ‘kunsten at være kreativ leder’ og ‘designs værdiskabelse’. Dansk Design Center deltager i år for at samle inspiration, styrke det internationale netværk, lære om designledelse i praksis samt høste indsigter fra udviklingen af Design Management Institute’s (DMI) Design Value Index.

DDC igangsætter i løbet af efteråret en proces, der skal lede frem til nye målinger af designs værdiskabelse og ikke mindst indsigter i best practise anvendelse.

Blandt talerne er John Maeda, tidligere præsident af Rhode Island School of Design og nu designpartner i venturekapitalvirksomheden Kleiner Perkins Caufield & Byers. John Maeda har for nylig publiceret rapporten Design in Tech, som illustrerer hvordan design er blevet game changer i Silicon Valley.

Også Valerie Casey fra Samsung Global Innovation Center bliver et spændende bekendtskab. Som Chief Product Officer yder hun strategisk rådgivning til start-ups på tværs af Samsungs acceleratorprogrammer. Tidligere har Valerie Casey haft ledende stillinger hos design- og innovationsvirksomheder som IDEO, Frog Design og Pentagram. Fortune Magazine har udnævnt hende til ”Guru you should know”, ligesom Business Week har sat hende i kategorien ”World’s Most Influential Designers”.

I forbindelse med konferencen afsløres endvidere vinderne af den første DMI: Design Value Award. Priserne gives til teams, som har leveret ekstraordinær værdi gennem design eller designledelse. Stay Tuned!

Om Design Management Institute
DMI er en international medlemsorganisation, som kobler design til ledelse, til kultur, til kunder – og til en verden i konstant forandring. DMI blev grundlagt i 1975, kun 3 år før etablering af Dansk Design Center, og bringer undervisere, forskere, designere og virksomhedsledere fra alle designdiscipliner, alle industrier og fra alle dele af verden sammen, formidler viden og faciliterer netværk, der kan transformere organisationer og bidrage til designdrevet innovation.

LÆS MERE: dmi: 40th Anniversary Design Leadership Conference