Hvordan finder vi vores næste forretningsmodel?

Plus-programmets pilotfase er skudt i gang og vi kan nu præsentere 8 spændende partnerskaber mellem virksomheder og designere, som tager hul på at løse en kompleks udfordring som virksomheden har identificeret.

Plus programmet skydes i gang med et pilotforløb i efteråret 2015, hvor 8 spændende designpartnerskaber arbejder i intensive udviklingssprint med at udvikle nye løsninger, forretningsmodeller og produkter.

Plus_Brancher_Mapping

Designpartnerskaber skal skabe læring, resultater og nye viden

Otte virksomheder har beskrevet en udfordring de står overfor, og inviteret en designvirksomhed ind til at skabe indsigt i problemstillingen og skitsere nye løsninger. Præmisserne for disse designpartnerskaber, som modtager støtte af Markedsmodningsfonden, er at både virksomhed og designfacilitator forpligter sig til at indgå i et udforskende og eksperimentere samarbejde, hvor begge parter har mod på at afprøve nye tilgange og undersøge nye løsninger, som ikke på forhånd er givne. 

Plus programmet er et 3-årigt eksplorativt design- og innovationsprogram, der fokuserer på at etablere nye samarbejder mellem virksomheder og designbranchen, samt på brug og afprøvning af designmetoder i udviklingen af nye løsninger på komplekse innovationsudfordringer i dansk erhvervsliv.

De 8 virksomheder der indgår i efterårets udviklingsforløb, repræsenterer en række forskellige udfordringer på tværs af brancher. Fx skal Lån og Spark sammen med Hatch & Bloom videreudvikle relationen til deres kunder, rekrutteringsvirksomheden, Moment, har inviteret 1508 til at udvikle en ny onboarding-løsning og Danfoss involverer Design People i udviklingen af en helt ny køleenhed.

Følg designpartnerskaberne tæt

Her på Dansk Design Center følger vi designpartnerskaber tæt og deler de udfordringer, løsninger og spørgsmål, der rejser sig undervejs. Erfaringer fra de 8 designpartnerskabers udviklingsforløb her i Plus-programmets pilotfase, skal så danne baggrund for udviklingen er det endelige program i 2016, hvor vi åbner op for at endnu flere virksomhedere kan søge om at indgå i innovationsforløb med designere.

Følg med i designpartnerskabernes rejse her på DDC’s hjemmeside og hold dig opdateret omkring seminarer og workshops som afholdes i forbindelse med Plus. Du er også velkommen til at kontakte plus@ddc.dk,hvis du vil vide mere om Plus programmet eller er interesseret i at deltage i programmet.

Plus-programmet er etableret af et konsortium bestående af Dansk Design Center, Dansk Industri, Design denmark og DTU. Programmet er støttet af Markedsmodningsfonden.

Læs mere om Plus-Programmet