MINDCRAFT kan opleves på Designmuseum Danmark

Statens Kunstfonds prisvindende designudstilling MINDCRAFT15 vises på Designmuseum Danmark dette efterår. Det er første gang, at MINDCRAFT kan opleves i Denmark.

MindCraft_15_1_web
MINDCRAFT15 blev vist i Chiostro Minore di San Simpliciano i det centrale Milano under Milano Design Week. Udstillingen fik tildelt den prestigefyldte Milano Design Award ”Special Mention”. Foto: Jule Hering

For otte år i træk har udstillingen MINDCRAFT præsenteret det bedste af dansk kunsthåndværk og design i Milano. For første gang, vil MINDCRAFT nu blive vist i Danmark.

I år er udstillingen kurateret af den dansk-italienske designduo, GamFratesi. Under Milano Design Week, blev den tildelt den prestigefyldte Milano Design Award.

GamFratesi har baseret udstillingens koncept på kløften mellem sind og håndværk (Mind & Craft), og tilføjer udstilling et tema, som de kalder “In Between”. De fokuserer på spændingsfeltet mellem sind og håndværk: fra det konceptuelle til det håndværksorienteret design.

“Gennem årene har de MINDCRAFT udstillingerne i Milano skabt stor international opmærksomhed i designbranchen, og i lang tid har der været et ønske om at vise MINDCRAFT i Danmark. Så vi er glade for, at det danske publikum nu får mulighed for at se udstillingen på Designmuseum Danmark,” siger Astrid Krogh, formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design.

MINDCRAFT udstillingen giver mulighed for at opleve 14 nye værker fra 19 af Danmarks førende designere og kunsthåndværkere og til at udforske, hvad Designmuseum Danmark kalder en dramatisk iscenesættelse, der tilføjer en helt ny dimension til museets rum.

MINDCRAFT15
18. september 2015 – 31. januar 2016

Designmuseum Danmark
Bredgade 68
1260 København K

MindCraft_15_2_web
Det bedste indenfor dansk design og kunsthåndværk blev præsenteret ved Milano Design Week 2015. Her ses ‘Basic Bar’ af Ole Jensen (venstre), ‘Open 1,2 & 3’ af Louise Campbell (på væggen bagerst), ‘Fontanella’ by Claydies (højre).