LAUNCH Nordic Forum fremmer bæredygtige materialer til fremtidens design

Hygiejnebind af bananstængler, miljøvenlige brandhæmmere, organisk gødning lavet på restprodukter. 10 innovative ideer til alternative råmaterialer og dyrkningsmetoder, bæredygtigt design og bæredygtig fremstilling er udvalgt til LAUNCH Nordic Forum i Malmø 4.-5. november.

Foto: Padheaven
Mange afrikanske piger kommer ikke i skole, når de har menstruation, fordi bind er dyre og utilgængelige. Det vil kenyanske Florence Kamaitha ændre på med sine hygiejnebind fremstillet af bananstængler. Foto: Padheaven.

LAUNCH Nordic er en global innovationsplatform med fokus på bæredygtighed og måden, hvorpå vi i dag producerer, designer og anvender materialer. Efter LAUNCH Nordic Summit i april har innovatører fra hele verden haft mulighed for at indsende bud på innovative idéer, der kan forbedre den måde, hvorpå vi anvender materialer og dyrker vores afgrøder. 97 innovationer med nytænkte ideer og forslag til, hvordan vi kan forbedre fremtiden blev indsendt fra 35 af verdens lande.

10 af disse ideer er udvalgt til LAUNCH Nordic Forum, hvor de får mulighed for at præsentere sig for et panel af mere end 40 potentielle samarbejdspartnere og døråbnere fra store virksomheder som NASA, Nike, Novozymes, Kvadrat og Ikea; alle aktører som har skelsættende viden, store erfaringer og internationalt netværk indenfor bæredygtighed.

Efter LAUNCH Nordic Forum deltager innovatørerne i et acceleratorprogram, der skal være med til at få deres innovationer udbredt.

Dansk Design Center er partner i Launch Nordic og deltager i LAUNCH Nordic Forum som en af fem coaches, der skal hjælpe de 10 udvalgte innovatører

De 10 LAUNCH Nordic-innovatører i 2015 er:

  • AVESPA – Produktion af algebiomasse (US)
  • EKOBALANS – Naturlige gødningsstoffer ud fra restprodukter (SE)
  • MODTI – Elektronisk formelig hardware (FI)
  • NIL TECHNOLOGY – Nanoprægede plastoverflader (DK)
  • PAD HEAVEN – Hygiejnebind fremstillet af stængler af bananplanter (KE)
  • PAXYMER – Miljøvenlig brandhæmmer (SE)
  • POND – Biobaseret polymerharpiks (DK)
  • SAPROGLUE – Biobaseret lim af sedimenter i søer (LV)
  • SVENSKA AEROGEL – Ny metode til produktion af aerogel (SE)
  • WET-GREEN – Naturlig garvning af læder (DE)

LAUNCH Nordic initiativet er en del af det globale LAUNCH-initiativ oprindelig initieret af NASA, Nike og US Aid. Bag det nordiske LAUNCH står Leaderlab,KEA Copenhagen School of Design and Technology , Danish Fashion Institute(DAFI) og Dansk Design Center.

LÆS MERE: LAUNCH Nordic Forum