Design & Architecture p.m.: Big Data

Hvordan kan vi bruge Big Data til at designe og udvikle vores byer? Det er fokus for denne udgave af Dansk Arkitektur Center og Dansk Design Centers fælles faglige arrangementer, hvor vi sætter aktuelle temaer indenfor design, byggeri og byudvikling til debat.

Foto: Copenhagen Connecting (cc.cphsolutionslab.dk)
Data forbinder byen. Foto: Copenhagen Connecting (cc.cphsolutionslab.dk)

Big Data er indsamling og fortolkning af en stor mængde data – men hvordan kan vi bruge Big Data til at designe og udvikle byggeri og byer?

Big Data giver os en enorm viden om adfærd, hvilket kan hjælpe os til at designe bedre og smartere løsninger, når vi eksempelvis skal finde parkering i byen, eller når vi bygger nye boliger.

DDC og DAC inviterer indenfor til oplæg og debat, når to eksperter debatterer emnet Big Data med fokus på udviklingen af smart cities.

Tilmelding: Design&Architecture a.m./ p.m. er rettet mod professionelle, der arbejder med byggeri, byudvikling, arkitektur og design. Det er gratis at deltage og alle er velkomne.
Tilmeld dig her

Arrangementet foregår på engelsk.

Oplægsholdere

Rikke Gram HansenRikke Gram-Hansen
Rikke har en baggrund i urban studies og filosofi. Hun er interesseret i hvordan nye digitale teknologier og data påvirker byen og byens borgere, og hvordan de kan bruges aktivt i byplanlægning. Rikke arbejder i Copenhagen Solutions Lab med et nyt testområde i Indre By, hvor man kan afprøve nye teknologier, der kan løse nogle af byens udfordringer på en intelligent måde, eksempelvis trafikstyring, luftforurening og skybrudssikring. Copenhagen Solutions Lab er en ny innovations-hub, under Københavns Kommune, med fokus på smart cities og grønne datadrevne byløsninger.

Vinay VenkatramanVinay Venkatraman
Vinay Venkatraman er CEO og grundlægger af Leapcraft – en BIG DATA og IOT-dreven konsulentvirksomhed med base i Danmark. Vinay Venkatraman er også medstifter af CIID (Copenhagen Institute of Interaction Design). Han udarbejder strategi og indhold for adskillige aktører ved rådgivning, undervisning og forskningsinitiativer. Vinay Venkatraman er uddannet som produkt- og interaktionsdesigner i Indien og Italien. Hans tværfaglige tilgang til design spænder over et bredt spektrum fra udformning af forbrugerprodukter, software og visuelle effekter.