Design&Architecture p.m.: Bæredygtige processer

Dansk Arkitektur Center og Dansk Design Centers fælles faglige morgen- og eftermiddagsmøder sætter aktuelle temaer indenfor design-, byggeri og byudvikling til debat. Design & Architecture p.m. fokuserer den 20. oktober på bæredygtige processer.

fashioninstituteCOLLAGE
Foto: Danish Fashion Institute

Processen betyder lige så meget som resultatet, når man taler innovation og bæredygtighed. Virksomheder har et samfundsansvar, men samfundet har også et ansvar for at muliggøre innovation hos virksomhederne. Certificeringsordninger, lovgivning, take-back-systemer m.m. er afgørende faktorer for, om innovative og bæredygtige produkter kan udvikles og implementeres i praksis. Det handler om at få sat innovationen i system og således sikre udvikling af nye og bedre bæredygtige materialer og byggeprocesser.

Jonas Eder-Hansen fra Danish Fashion Institute og Pernille Hedehus, fagleder for bæredygtighed i MT Højgaard, vil præsentere to projekter inden for henholdsvis design- og arkitekturområdet og herigennem give deres bud på, hvordan vi kan bidrage til vækst af bæredygtig produktion. Hvilke udfordringer står vi overfor? Og hvilke potentialer gemmer der sig i fremtiden?

Arrangementet er gratis og åbent for alle. Tilmeld dig her.

Oplægsholderne

Jonas Eder-Hansen billedeJonas Eder-Hansen
Jonas Eder-Hansen har siden 2011 været ansat som udviklingsdirektør i Danish Fashion Institute – en medlemsbaseret netværksorganisation som arbejder for at promovere dansk mode internationalt. Jonas arbejder på både lokalt, regionalt og globalt niveau gennem sit ansvar for blandt andet det pan-nordiske NICE projekt samt Copenhagen Fashion Summit – verdens største begivenhed om bæredygtig mode.

Jonas er kandidat fra Copenhagen Business School og har arbejdet med bæredygtighed siden 2002 inden for forskning og uddannelse. Siden 2005 var Jonas Research Director ved CBS Center for Corporate Social Responsibility, hvor han var en ledende drivkraft bag etableringen og udviklingen af det i dag internationalt anderkendte forskningscenter.


pernille_fotoPernille Hedehus
Pernille Hedehus er fagleder for bæredygtighed i MT Højgaard og arbejder her med den helhedsorienterede bæredygtighed.

Pernille har siden 1987 arbejdet udelukkende med udvikling af bæredygtighed – herunder udvikling af metoder og værktøjer samt konkrete bygge- eller renoveringsprojekter. Hun har bl.a. udviklet et værktøj til udarbejdelse af bæredygtighedskrav i udbud af bygge- eller renoveringsopgaver – herunder også krav til den sociale bæredygtighed – og til evaluering af bæredygtigheden i de indkomne tilbudsprojekter.

Ud over arbejdet med byggeprojekter arbejder Pernille også med virksomheders sociale ansvar, CSR.

Mikkel kragh billedeMikkel Kragh (moderator)
Mikkel Kragh er chef for BUILD programmet på Dansk Arkitektur Center og ansvarlig for udvikling af ny viden, innovationsprojekter og netværk i tæt samarbejde med byggebranchens værdikæde.

Mikkel har et bredt internationalt netværk samt en tværfaglig erfaring fra virksomheder som Permasteelisa Group, Arup og Dow Corning. Tidligere har han været ansvarlig for en række internationale projekter i feltet mellem arkitektur, design og produktudvikling, hvor han har fokuseret på nytænkning af mulighederne inden for tværfaglig innovation.