Design&Architecture p.m.: Et kærligt skub?

Er mennesker 'forudsigeligt irrationelle', og kan man designe adfærd? Hvordan designer man i så fald en verden, hvor mennesker tager ’de rigtige valg’, og vi derved får bedre byer og et sundere samfund?

SLA_novo_nordisk_web
Landskabet omkring Novo Nordisks nye hovedsæde i Bagsværd. Foto: SLA.

Med dette gåhjemmøde dykker vi ned i begrebet nudging og ser på, hvordan man får folk til at vælge cyklen frem for bilen, bruge skraldespanden i det offentlige rum frem for gaden og sænke hastigheden på vejene.

Arrangementet er det første i rækken af i alt seks morgen- og eftermiddagsmøder under navnet Design&Architecture a.m / p.m., som afholdes i samarbejde mellem Dansk Design Center og Dansk Arkitektur Center.

Tilmelding: Design&Architecture a.m./ p.m. er rettet mod professionelle, der arbejder med byggeri, byudvikling, arkitektur og design. Det er gratis at deltage og alle er velkomne. Tilmeld dig her.

Talere

Rasmus-Astrup_small_webRasmus Astrup, SLA

Rasmus Astrup er som partner i SLA ansvarlig for nogle af tegnestuens største og mest komplicerede projekter.

Rasmus er en af Danmarks førende specialister inden for landskabsarkitektonisk bæredygtighed og klimatil-pasning og er ekspert i at samtænke bygningers og uderums bæredygtighed i en holistisk symbiose. Særligt ift. “the tripple bottom Line” hvor projekterne både giver social, økonomisk og bæredygtig værdi.

Rasmus står således bag en række af Danmarks mest fremsynede landskabsprojekter inden for bæredygtig-hed: Fra Novo Nordisks nye domicilpark med 100 procent vandbalance og “Walk and Talk” stier til det nye Green Solution House med fuldt klimatilpasset uderum, samt udendørs mødefaciliteter.

 

Mikkel-Holm_small_webMikkel Holm Sørensen, /kl. 7

Mikkel Holm Sørensen er direktør i /KL.7, Danmarks største rådgivningsvirksomhed inden for adfærdsdesign. /KL.7 hjælper danske og globale virksomheder og myndigheder med at skabe forretningskritisk adfærd med afsæt i adfærdsvidenskab og datadrevne designmetoder.

Mikkel er uddannet filosof og PhD i IT-design og forfatter til bøger om den datadrevne virksomhed (DATA – virksomhedens nye grundstof) og adfærdsdesign (Adfærdsdesign – Aben og jakkesættet).

 

Rune-Rasmus-Nielsen_small_webRasmus Rune Nielsen, Dansk Arkitektur Center (moderator)

Rasmus Rune Nielsen har som programdirektør ansvar for at udvikle Dansk Arkitektur Centers brand, profil og relationer på tværs af Dansk Arkitektur Centers programmer og arbejdsområder. Rasmus har særlig fokus på at udvikle brandet og profilen for “det nye Dansk Arkitektur Center”, der åbner på Bryghusgrunden ved den sorte diamant i 2016, og er derudover tilknyttet en række af Dansk Arkitektur Centers større, tværgående projekter.

Rasmus er tidligere partner i 2+1 Idébureau og chefrådgiver i Bysted og har 10 års erfaring med branding og oplevelsesdesign for en lang række private og offentlige kunder indenfor byggeri, byudvikling og arkitektur. Rasmus har desuden skrevet den første bog på dansk om Rem Koolhaas, undervist på Københavns Universitet, og skriver og holder foredrag om en række emner fra arkitektur til branding.